совместимость мужчины и женщины по гороскопу на сайте гороскоп совместимости женщина близнец мужчина рыба совместимость гороскопов гороскоп телец мужчина с овном женщиной тамара глоба гороскоп 2016 бесплатно тут гороскоп рак на завтра точный гороскоп совместимости змея и собака на сайте гороскоп рыб здесь любовный гороскоп для скорпионов на завтро скачать гороскоп ссылка гороскоп здесь близнецы гороскоп сексуальной совместимости давай поженимся гороскоп совместимости гороскоп совместимости кот и коза весы скорпион совместимость гороскоп гороскоп на 2016 телец свинья гороскоп дева на сегодня любовный тут поздравления по гороскопу стрелец на сайте гороскоп совместимости мужчина весы - женщина козерог на сайте совместимость весов мужчин и женщина рыба гороскоп здесь тут гороскоп на ближайшую неделю водолей гороскоп 2016 год телец по месяцам гороскоп на завтра весы лев здесь

Върховният административен съд реши камерите на КАТ по пътищата да бъдат само стационарни

Единодушно Общото събрание на съдиите на ВАС реши, че техническото средство, установяващо и заснемащо нарушение по пътищата, може да бъде само стационарно, съобщиха от съда.

 

На практика след решението на ВАС по пътищата няма да може да има мобилни камери, с които да се установяват нарушителите, пише БГНЕС. Ако все пак са направени кадри с мобилна камера, то вероятно издадения на базата на тях електронен фиш ще може да бъде оборен в съда.

 

 

Камерите на КАТ по пътищата вече могат да бъдат само стационарни. Такова е тълкувателното решение на Върховния административен съд, което означава, че на практика мобилните камери ще трябва да бъдат премахнати.

 

Кадрите от този тип камери основно се използват за издаване на електронни фишове за глоби. Делото беше заведено по питане на правосъдния министър за тълкуване на чл. 189 от Закона за движението по пътищата и дали посоченото в него устройство, заснемащо нарушенията по пътищата, може да бъде само стационарно или и мобилно.

 

 

Решението е гласувано от общото събрание на съдиите, но все още не е оформено официално. След като това стане и решението бъде публикувано в “Държавен вестник”, ще е задължително за всички магистрати.